Ehdin kuin ehdinkin hot jooga -tunnille viime perjantaina, ja todella ihastuin. Aluksi noin 40 asteinen huone tuntui vähän ahdistavalta, mutta sitten kun päästiin liikkeelle ja hiki alkoi virrata – siis todella virrata – olo helpottui. Asentoja tehtiin huolella ja pitkään, tunsi oikein kuinka lihakset pikkuhiljaa antoivat periksi ja venyivät. Tunnin lopulla olo oli väsynyt mutta autuas. Otan ehdottomasti hot joogan viikko-ohjelmaani.

Toinen asia, mihin olen viime aikoina hurahtanut, on superfoodit. Syön mielestäni suhteellisen terveellisesti sopivassa suhteessa proteiineja ja hiilareita, ja runsaasti marjoja, pähkinöitä ja kalaa, mutta usein olo on silti aika vetämätön. Nyt olen parin kuukauden ajan koittanut viherjauhe (spirulina)-, raakakaakao- ja kookoskuuria. Kaikki nämä superit sisältävät erityisesti urheilijoille arvokkaita ravinteita, mineraaleja, rasvahappoja ja antioksidantteja. Spirulina on lisäksi erittäin hyvä proteiinin lähde. Raakakaakao (omani syön nibseinä) sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeasti antioksidantteja. Kookosvesi taas toimii huikeana urheilujuomana (mm. 5 kertaa enemmän elektrolyyttejä ja 15 kertaa enemmän kaliumia kuin esim. Gatoradessa)!

kaakao-normal.jpg

Muitakin hyödyllisiä superfoodeja toki on, mutta aloitin näistä, koska ne ovat myös hyvänmakuisia (spirulinaa ehkä lukuun ottamatta), ja niitä on helppo lisätä esim. jugurtin tai Yosan joukkoon tai syödä/juoda sellaisenaan. Joka tapauksessa, jo muutaman viikon jälkeen tunsin selvän eron juoksulenkillä. Lihakset eivät väsyneet ollenkaan samalla tavalla, ja olenkin pystynyt pidentämään lenkkejäni. Aion siis ehdottomasti jatkaa näiden superien syöntiä ja kokeilla jatkossa uusiakin. Voisin ajatella jopa meneväni superfoods -kurssille, jossa saisi varmaan uusia vinkkejä ja reseptejä. Joulun jälkeen tili alkaa vain olla miinuksella. Tosin, eihän terveydelle ja hyvälle ololle voi laittaa hintalappua. Ehkä siis turvaudun taas Monetin apuun (www. monetti.fi). Pikku laina tasoittaa tilannetta seuraavaa palkkapäivää odotellessa...

Huomenna vaihtuu vuosi, ja voisin uuden vuoden kunniaksi luvata olla entistä paremmassa kunnossa. Mitä sinä lupaat?

Uusi_vuosi_skumppa-normal.jpg