Oikeastihan tuo taitaa mennä: aerobinen harjoittelu on kaiken laihtumisen A ja O. Meni ainakin ennen. Silloin joskus muinoin, kuin aerobik oli kuumaa kamaa ja housutkin nousivat korkealle vyötärölle. Niin, ja kun en voinut oikeuttaa mässäilyä fraasilla "brassipeppu". Se oli tunnesyömistä. Oi niitä aikoja.

Mutta takaisin nykypäivään! En tiedä olenko ainut kuntoilija, joka on huomannut varsinkin laihduttajien keskuudessa uudenlaisen trendin. Aerobinen harjoittelu on painettu sinne arkistoon, Ö-mappiin! Nyt treenataan pakaroita, hauiksia, lisätään massaa, osallistutaan bikinifitness-kisoihin. Kukaan ei enää bikkaa! 

Tai no, se aerobinen väki on erikseen. Se, joka twiittaa kilpapyörän satulasta eteenpäin Alexander Stubbin uusimpia thriathlon-ennätystuloksia, ja vertailee majoituksia eri maratonkaupungeissa. Olen keksinyt tälle ilmiölle nimenkin. Hymyjen taisto!

Ensimmäinen kilpailija on, vauhdikas, vaalea ja vilkas - Jutta- Superdieetti - Gustafson!

jutta-normal.jpg

Jutan hymy ei hyydy vaativimmankaan treenattavan kanssa, vaan pakarat pumpataan - ainakin esiin - puoli vuotta kestävässä kuntosalitreenissä Fitfarm -ohjelmassa.

Seuraavana, vai ehtikö se vilahtaa jo ohi? Ehkäpä suoritti jo toisen osuuden ja kohta fillaroi kaikkia vastaan, tsempaten jaksamaan vielä 5 kilometriä maaliin: Alex "Jenkki" Stubb!

1288396832450-normal.jpg

Alexin klaanilaiset pitävät nykyään lounaspalavereiden sijasta kokoukset kilpapyörien selässä, keskellä maantietä. Meitä ei hidasta mikään!

En tiedä onko kukaan muu huomannut samanlaista kahtiajakoa? Itse en oikein tiedä kumpaan klaaniin kuulun.. Pitäisikö meille tavis-liikkujillekin löytää joku esikuva? Kukahan se voisi olla?

Lähden pohdiskelemaan asiaa nyt rauhalliseen tahtii hölkäten lenkkipolulle. Vedän adidas - verkkarit jalkaan ja lähden lönkyttelemään. Ihan omaan tahtiin, ilman esikuvia, ja kun törmätään niin yllätyt - nimikin on ihan sysi-suomalainen.